Pieczywo w GS „SCH” w Koprzywnicy od lat cieszy się uznaniem szerokiej rzeszy konsumentów , ceniących je za jakość i smak. Smaczne i zdrowe było zawsze, a dziś, po okresie mijającej już mody na duże, sieciowe piekarnie i pieczywo produkowane z wykorzystaniem chemicznych „ulepszaczy” nastąpiło odwrócenie trendów – klienci coraz częściej poszukują tradycyjnych smaków, a przede wszystkim naturalnego i zdrowego pieczywa.
Aktualnie nasza piekarnia produkuje 33 rodzaje pieczywa w ilości około 60 t miesięcznie.
Piekarnia Gminnej Spółdzielni „SCH” w Koprzywnicy do 2022 roku była Sieci Dziedzictwa Kulinarnego Świętokrzyskie w ramach Europejskiej Sieci Dziedzictwa Kulinarnego. Regionalne Dziedzictwo kulinarne jest znakiem potwierdzającym jakość tradycyjnej i innowacyjnej żywności, które promuje tradycje regionu.